Vanaf 6 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de lessen Klassiek ballet. De lessen worden gegeven volgens de Cecchetti-methode en de Vaganova stijl.

Ballet een basis voor het leven!

Ballet bestaat uit veel verschillende leuke bewegingen waarbij je rustige en snelle passen leert. De ballettechniek vraagt kracht en precisie. Door regelmatige en goede training krijg je bovendien nog meer plezier in de balletles. Door het aanleren van een goede ballettechniek boek je vooruitgang bij alle andere dansstijlen. Klassiek ballet vereist doorzettingsvermogen. Jonge kinderen starten binnen onze dansschool al vanaf 6 jaar met de balletlessen, die wij op een toegankelijke en opbouwende manier aanbieden. Klassiek ballet biedt kinderen een stevige basis en vergroot de kennis van je eigen lijf. Je wordt er lenig en sterk van. Je doet alle oefeningen met de rechter en linker kant van je lichaam zodat je evenwichtig traint en een goed ontwikkeld lijf krijgt. Ballet is om verschillende redenen een van de belangrijkste en beste vormen van dans die er bestaan: het draagt bij een goede balans, coordinatie en ontwikkeling van het totale kind/volwassen danser.

Onze gespecialiseerde docenten zijn enthousiaste promoters van klassiek ballet. Binnen onze dansschool volgen veel klassieke leerlingen daarom ook nog moderne dans en/of dance explosion! Een ijzersterke combi en super leuk om te doen! Ontwikkel je breed en volg de trend binnen onze school; een gefundeerde, sterke klassieke basis in combinatie met dance explosion of moderne lessen!

In onze Klassiek balletlessen werk je aan:

  • goede danstechnische basis
  • grond- en barre- en choreografie oefeningen
  • passencombinaties
  • improvisatieopdrachten
  • creativiteit en veel dansplezier
  • Door ballet krijg je een goede rechte houding

Zorgvuldige opbouw

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en de individuele ontwikkeling van de leerling. Naarmate de leerlingen ouder worden krijgt de ballettechniek een steeds belangrijkere plaats in de les. 

Mogelijkheden

Enthousiaste kinderen vanaf 7 jaar, kunnen twee keer per week dansles volgen. Rond het 12e jaar kunnen leerlingen die voldoende sterk zijn qua techniek en basiskennis starten met het dansen op spitzen.

Modern ballet/modern dance:

Voor leerlingen vanaf groep 5 t/m volwassenen zijn er diverse lessen Modern dance open level. In de lessen modern, dans je vanuit je gevoel, dat wil zeggen dat de docenten je leren om te dansen vanuit je eigen beleving. De docenten zijn specialisten in hun vakgebied en sommigen hebben zelf ook op het professionele podium gestaan. Inspirerende choreografen van nu zijn Min Hee Bervoets, Conny Janssen en Isabelle Beernaert. Modern ballet is een afwisselende dansstijl waarbij je springoefeningen doet, grondwerk (floorwork) en mooie combinaties van passen over de diagonaal.

Modern ballet/modern dance:

  • afwisselende muziekstijlen
  • hedendaagse dans- en bewegingsvormen
  • creatief
  • vrijheid in bewegen 

De les wordt afgesloten met een choreografie, die iedere les stapje voor stapje verder wordt uitgewerkt en langer wordt. 

Modern ballet/modern dance in combinatie met klassiek ballet zorgt voor veelzijdige wekelijkse danslessen. Tip: Voor de volwassen lessen geldt dat je op de 2e les in de week 50% korting op het lesgeld krijgt! Jongeren tot 21 jaar, ontvangen 30 % korting op de 2e les in de week!