Alle voorwaarden voor leden van Balletstudio Geraldine op een rijtje

Inschrijving

 1. Je inschrijving is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
 2. Na inschrijving verplicht je je tot betaling van het verschuldigde lesgeld.
 3. Bij inschrijving zijn er inschrijfkosten à €20,- verschuldigd. Dit bedrag wordt met de eerste betaling in rekening gebracht.
 4. Minderjarigen mogen zich zonder toestemming van ouder(s)/voogd niet inschrijven. Ouder(s)/voogd die een overeenkomst voor de minderjarigen aangaan, zijn te alle tijde verantwoordelijk voor de algemene en de inschrijving- en betalingsvoorwaarden.
 5. Bij ondertekening van het inschrijfformulier en machtigingsformulier voor automatische incasso stem je ieder seizoen opnieuw in met de voorwaarden en de jaarlijkse aanpassingen daarop.
 6. Inschrijving geldt voor de duur van een jaar en wordt automatisch verlengd indien er niet voor 1 juni schriftelijk wordt opgezegd.
 7. Na het volgen van een proefmaand (3 lessen) wordt het lidmaatschap na 3 lessen automatisch stopgezet. Wanneer je na de proefmaand de lessen gewoon blijft volgen, worden de lessen automatisch verlengd in een jaarlidmaatschap en voor het resterende deel van het seizoen in rekening gebracht. 
 8. In principe is de eerste les een kennismakingsles (proefles). Je dient je vooraf op te geven om te kunnen meedoen.
 9. Als je besluit lid te worden verzoeken wij je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 7 werkdagen) het inschrijfformulier te retourneren.
 10. Bij inschrijving betaal je vanaf de les waarin je start. Dit is doorgaans de eerste les na de proefles.
 11. Ben je al ingeschreven en stap je in het nieuwe seizoen over naar een andere cursus, zonder tussenstop, dan betaal je niet opnieuw inschrijfgeld.

 Betalingswijze

 1. Je schrijft in voor een heel seizoen van september t/m juni.
 2. Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw geïndexeerd.
 3. Bij later instromen schrijf je in voor het resterende gedeelte van het jaar tot en met juni.
 4. Het lesgeld wordt per automatische incasso voor 1 september en voor 15 december geïncasseerd. Indien je in 1 keer betaalt per factuur ontvang je korting. Bij overmaken van totale lesgeld per factuur ontvangt men korting en dient te geschieden voor 1 september op banknummer NL69INGB0009142774 t.n.v. Balletstudio Geraldine van de Griend. Bij betaling na 1 september vervalt de korting.
 5. Wijzigingen zoals opzeggen en overstappen van de ene naar de andere dansstijl of lesdag dien je per mail door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk voor 1 juni van het lopende cursusjaar.
 6. Afwezigheid tijdens de danslessen ontheft je niet van de verplichting tot betaling van het verschuldigde lesgeld en schept niet het recht op enige vermindering van het lesgeld. 

Betalingstermijnen

 1. Het lesgeld kan in een keer (met korting) of in 2 termijnen (regulier tarief) betaald worden: voor 1 september en voor 15 december van het lopende cursusjaar. Betaling geschiedt door middel van een machtiging voor automatische incasso. 
 2. Wanneer je halverwege een seizoen inschrijft, wordt het lesgeld middels een automatische incasso voor de resterende maanden van het lopende seizoen in rekening gebracht, hierbij wordt het maandtarief gehanteerd. Dit is exclusief eenmalig inschrijfgeld van  € 20,-.
 3. Uitzonderingen: Gezinnen ontvangen gezinskorting welke staat vermeld bij de pagina tarieven/kortingen. Families ontvangen enkel korting bij inschrijving voor een heel seizoen en niet bij inschrijving halverwege het seizoen. 
 4. Leerlingen die deelnemen aan de selectie ontvangen 10% korting op alle kleding die via het kledingverkooppunt verkocht worden. Korting is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
 5. Bij het volgen van extra lessen wordt er extra korting in rekening gebracht. Zie korting bij pagina tarieven.
 6. Bij niet tijdige betaling moet er naast de achterstallige lesgelden €10,- aan administratiekosten worden betaald. Wij werken samen met een administratie- en incassobureau bij achterstallige betalingen.
 7. Mocht het lesgeld na een maand na eerste facturering nog niet zijn voldaan, zal de betreffende leerling de toegang tot de les worden ontzegd totdat het lesgeld is voldaan. Er kan geen aanspraak gemaakt worden om de gemiste lessen door deze ontzegging gratis in te halen.

Tussentijds instromen

 1. Wanneer je later in het jaar instroomt, betaal je vanaf de maand waarin je start. Er wordt ook inschrijfgeld berekend € 20,-. Wanneer je uitschrijft en vervolgens opnieuw inschrijft, brengen we opnieuw inschrijfkosten in rekening.
 2. Je kunt op ieder moment in het seizoen instromen in de lessen. De docent bekijkt of er plaats is in de groep. De docent deelt de leerlingen in naar leeftijd en niveau.

Beëindigen van het lidmaatschap

 1. Beëindigen van het lidmaatschap dien je schriftelijk door te geven per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per post naar Kamperfoeliestraat 21, 5213 HP Den Bosch. Het mondeling opzeggen van het lidmaatschap geldt niet als officiële opzegging. Je ontvangt altijd een bevestiging van ontvangst. Zonder bevestiging is de les niet geannuleerd.
 2. Vermeld bij opzegging naam leerling, lestijd, lesdag en leslocatie.
 3. Bij tussentijdse beëindiging van de lessen blijft lesgeld verschuldigd over de rest van het cursusjaar.
 4. Opzeggen voor een nieuw seizoen kan alleen schriftelijk uiterlijk voor 1 juni van het lopende seizoen. Na 1 juni wordt je inschrijving automatisch verlengd en wordt het lesgeld automatisch in rekening gebracht voor het nieuwe seizoen. Je hoeft hiervoor niets te doen. Wanneer je opzegt tussen 1 juni - 1 september, wordt 10% van het lesgeld in rekening gebracht. Zeg je na 1 september op, dan wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
 5. Bij twijfel over doorgang, overleg tijdig met Geraldine van de Griend over de alternatieve mogelijkheden, uiterlijk voor 1 juni, aangezien je inschrijving anders automatisch wordt verlengd.

Kleding

 1. Bij inschrijving ga je akkoord met de voorgeschreven leskleding.

Kortingsregelingen

 • Jaarkorting

Bij het vooruitbetalen van het totale lesgeld voor een heel cursusjaar geldt een jaarkorting. Dit geldt als de factuur voor 1 september is betaald.

 • Gezinskorting

Korting voor elk lid uit een gezin.  Je kunt als gezin in 2 termijnen betalen met korting. 

 • Selectieklas korting

Leerlingen die deelnemen aan de selectie ontvangen 10% korting op alle kleding die verkrijgbaar is via Dans & Balletstudio Geraldine.

 • Kortingen bij meerdere lessen.

Volg je meer dan 1 les in de week dan loopt de korting per les op. Wanneer je in een keer betaalt dan krijg je extra korting!

Algemeen

Algemeen

In verband met de veiligheid en concentratie zijn mobiele telefoons, eten, snoep en drinken niet toegestaan in de zaal. Kleed-, toilet- en verblijfsruimte graag schoon achterlaten.

Kleding

Voor de rust en eenheid in de lessen hanteren we kledingvoorschriften. Tijdens de les mogen geen sieraden worden gedragen. In elke dansstijl zijn de haren opgestoken voordat je de zaal inkomt. Bij klassiek ballet draag je een knot of broodje (2 vlechten achterop het hoofd vastgestoken).

Weten welke kleding je draagt tijdens de les klassiek ballet, urban of modern dance lessen? Ga dan naar Kledingvoorschriften.

Aanwezigheid

Dans & Balletstudio Geraldine hecht er veel belang aan dat leerlingen bij iedere les aanwezig zijn en dus alleen bij wijze van uitzondering lessen missen.

Waarom we dat belangrijk vinden? De lessen worden gegeven volgens een lesplan, met een duidelijke opbouw. Telkens wordt doorgegaan op wat de leerling in een voorgaande les heeft geleerd. Voor de groep, de docent en de leerling zelf is het daarom belangrijk dat dit proces zo min mogelijk wordt onderbroken.

Bovendien is het belangrijk dat je op tijd in de les komt. Hierdoor kunnen we de les rustig beginnen. De warming-up zorgt voor een goede start van de dansles en is onmisbaar om blessures te voorkomen.

Afmelden

Mocht je onverhoopt toch afwezig zijn, dan graag tijdig afmelden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Vermeld je naam, les, lestijd en docent.)

Kijken tijdens de les

Om de concentratie van de leerlingen zo groot mogelijk te houden, is het niet toegestaan dat familie, vrienden en/of bekenden de reguliere lessen bijwonen. Eenieder is van harte welkom in de kijklessen en andere speciale momenten die we gedurende het seizoen organiseren. Ouders van nieuwe leerlingen mogen enkel de eerste les op het einde kijken in de zaal. In Hintham kan men vanaf de gang de zaal inkijken. 

Kledingvoorschriften

Dans & Balletstudio Geraldine hanteert voorgeschreven danskleding tijdens de lessen. Dit geeft rust en eenheid. Bovendien is deze kleding van goede kwaliteit. In Hintham is een danskleding verkooppunt speciaal voor leden. Op het prikbord in Hintham en de Hazelaar hangen de openingstijden van het winkeltje. 

Nieuwe danskleding is te bestellen via de docent. Tweedehandskleding kun je kopen of te koop aanbieden via het prikbord in de gang bij onze danszalen in de Hazelaar en Hintham.

Klassiek ballet

Jongens (alle leeftijden):

 • Wit mouwloos balletpak.
 • Zwarte balletmaillot zonder voet.
 • witte sokken.
 • Zwarte balletschoenen met elastiekjes.

Meisjes, peuterballet en kleuterballet groep 1/2:

 • Zacht roze lycra pakje Sancha met rokje eraan vast.
 • Roze balletmaillot met voet.
 • Roze leren balletschoentjes met elastiekjes.
 • Haren vast.
 • Rose overslagvestje is optioneel.

Meisjes vanaf groep 3 t/m groep 8

 • Zwart mouwloos balletpak met spaghetti bandjes.
 • Roze tailleband.
 • Roze balletmaillot met voet.
 • Roze balletschoentjes met elastiekjes (eventueel split-soles).
 • Haren vast.
 • Rose of zwart overslag vestje is optioneel.
 • Vanaf groep 6 dragen de meisjes een kort zwart overslagrokje van voile.

Middelbare school kinderen:
Vanaf het voortgezet onderwijs is de basisoutfit voor klassiek ballet gelijk aan die van groep 3 t/m 8. Bij voorstellingen is het praktisch als iedereen dezelfde basiskleding set heeft. Volg je meerdere lessen in de week dan geven we leerlingen de vrijheid om naast de basis outfit een zwart balletpak naar keuze aan te schaffen. Naar mate de leerlingen ouder zijn en meer gevorderd heeft het dragen van rose split-sole balletschoenen de voorkeur.

(Been- en enkelwarmers, wijde T-shirts en truien zijn niet toegestaan in de balletlessen i.v.m. goed kunnen corrigeren van de houding.)

Modern dance & Dance explosion!

Meisjes:

 • Zwart mouwloos balletpak met spaghetti bandjes.
 • Zwarte jazzpants bij Dance explosion en zwarte voetloze maillot bij modern. Voor kinderen tot en met 11 jaar zijn bij Dance explosion ook de jazz schoentjes met slappe zool toegestaan.
 • Jazzsneakers bij Dance explosion en teenschoentjes bij modern. 
 • Haren vast.
 • Een zwart overslag vestje is optioneel. 

Jongens:


 • Zwarte jazzpants met wit T-shirt, danssneakers bij Dance explosion en voor modern de teenschoentjes.
Volwassenen modern-jazz, modern en Dance explosion!
 • Strakke danskleding (pak naar voorkeur) met jazzpants of legging (basiskleur zwart).
 • Jazzsneakers zwart bij modern-jazz en Dance explosion! (die alleen binnen gedragen worden).
 • Haren vast.

Huisregels algemeen

Informatie, nieuws en mededelingen

 • In onze beide leslocaties hangt een mededelingenbord. Hierop vind je roosterwijzigingen, tijden van repetities, leuke events, tips, voorstellingen etc. Lees dit bord dus iedere week. Op onze website kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief, zodat je alle nieuwsberichten ook per e-mail ontvangt. Like ook onze pagina op Facebook. Ook hier plaatsen we regelmatig nieuwsflitsen met foto’s en filmpjes.
 • Als je vragen hebt, verzoeken wij je deze zoveel mogelijk via e-mail te stellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eventueel kun je aan het begin van de les een briefje (mee)geven voor de docent. Zo gaat er zo min mogelijk tijd verloren van de les.

Gevonden voorwerpen

 • Er blijft veel liggen in en rondom de danszalen. Alle gevonden voorwerpen doen wij in de daarvoor bestemde bakken in de kleedkamer. Voor iedere vakantie brengen we de spullen naar een goed doel.
 • Ons advies is regelmatig in de bak met gevonden voorwerpen te kijken. Ook is het raadzaam om danskleding en dansschoenen te voorzien van naam en contactgegevens.

Aansprakelijkheid

 • Dans & Balletstudio Geraldine kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, zoekraken van kledingstukken of andere ongelukken op materieel gebied binnen onze danslocaties.
 • Ons advies is om geen kostbare spullen in de kleedruimte te laten liggen, zoals sieraden, mobiele telefoons en geld.
 • Dans & Balletstudio Geraldine is niet aansprakelijk voor enig letsel voor, tijdens of na deelname van lessen van onze dansschool. Leerlingen blijven zelf verantwoordelijk voor deelname aan een les. Fysieke klachten dient u voor de les te bespreken met de docent. We geven op een verantwoorde, goed opgebouwde en onderbouwde manier les. Hierdoor doen we er alles aan om de kans op lichamelijk letsel zo klein mogelijk te maken.
 • Toegebrachte schade aan de school door leerlingen en/of andere betrokkenen zal verhaald worden op de leerling of, in geval van minderjarigheid, op ouders/verzorgers.
 • De Dans & Balletstudio behoudt zich het recht om personen te weigeren en de les te ontzeggen, zonder opgaaf van redenen.

Lesdoorgang

 • Een cursusjaar bestaat uit ongeveer 37 weken. Tijdens de schoolvakanties en vrije dagen geven we geen lessen. Deze zullen ook niet ingehaald worden op een later moment.
 • Lessen die wegens geldige afwezigheid van de docent uitvallen worden in principe niet ingehaald. In geval van ziekte, vakantie of onvoorziene zaken behoudt Dans & Balletstudio Geraldine zich het recht om een andere docent les te laten geven dan de docent die gebruikelijk voor de groep staat.
 • Als geen vervanging geregeld kan worden, behoudt de Dans & Balletstudio zich het recht een les te annuleren.
 • Wij zullen er ten alle tijden naar streven de lessen te laten doorgaan, of een aanbod te doen voor inhaallessen op een ander tijdstip. Wanneer er onverhoopt toch meer dan twee lessen worden geannuleerd door ons, heeft de leerling recht op restitutie van het lesgeld.
 • Eventuele aanvraag voor restitutie moet schriftelijk worden ingediend. De aanvraag wordt aan het eind van het seizoen in behandeling genomen. Restitutieaanvragen kunnen tot 1 juli van het lopende cursusjaar in behandeling worden genomen.