Over ons

Onze organisatie streeft naar kwalitatief hoogopgeleide docenten en lessen. Wij geloven in kwaliteit en minder in groot groter grootst. Wij zijn geen sportschool maar een dansschool en bieden onze leerlingen aandacht en goed opgebouwde lessen door professionele docenten die met hart en ziel lesgeven. Wij zijn trots op onze organisatie omdat:

 • wij een officieel bevoegde Cecchetti school zijn  (als 1 van de 5 scholen in Nederland) 
 • wij internationaal geregistreerd staan bij de Imperial Society of Teachers of Dancing
 • wij een opleidingsinstituut zijn voor docenten in opleiding en erkend zijn door Calibris
 • wij stagiaires van de dansvakopleidingen Fontys of Codarts werkervaringsplekken bieden 

Geschiedenis

In 2006 heeft Geraldine van de Griend, Dans & Balletstudio Geraldine opgericht. Hier kan ze al haar ervaring en liefde voor dans en ballet in kwijt. Vanaf 2016 is Heidi Bergmans als coordinator dans de organisatie, inhoudelijk en praktisch gaan ondersteunen. Inmiddels heeft de Dans & Balletstudio naam gemaakt in de regio. De afgelopen jaren zette ze met de leerlingen en docenten al diverse succesvolle dansproducties op de planken:

 • 2007 De Vier jaargetijden (Cultureel centrum de Kentering) 
 • 2009 Assepoester (Theater de Speeldoos)
 • 2011 Magie van de Mummie (Theater De Lievekamp)
 • 2013 Bosch Danst (Theater aan de Parade)
 • 2014 Dancing Sports (Theater de Speeldoos)
 • 2015 Het Palet van Jeroen Bosch (Theater aan de Parade)
 • 2016 Schetsboek van Jeroen (Theater aan de Parade)
 • 2018 Circus aan de Parade (Theater aan de Parade)

In 2011 wonnen de kleuterballet dansers en de gevorderde moderne dansers de "Uitblinkers prijs" met hun dans Bedoeienen en Sterren uit de voorstelling Magie van de Mummie. Hiermee veroverden ze een plekje in het voorprogramma van de internationale danssensatie Blaze in Theaters Tilburg!!

Tijdens de objectieve en onafhankelijke balletexamens in 2012, behaalden maar liefst 20 leerlingen een 10 (maximale score) op hun balletrapport voor kennis van de syllabus en theorie. Een ongekend hoge score bij een ongekend groot aantal leerlingen!

In 2013 is Bosch Danst een verhaal aan de hand van het boek 'De andere werkelijkheid' van Paul van Loon in het Theater aan de Parade gedanst.

In 2014 en 2015 is er naast een dansvoorstelling in Theater de Speeldoos en het Theater aan de Parade ook deelgenomen aan de Bosch Parade, waarbij dansers op een vlot een choreografie met kunstwerken geinspireerd op Bosch lieten zien. In 2015 heeft de gevorderde moderne dansgroep de derde prijs behaald tijdens een landelijke danscompetitie met een eigentijdse moderne choreografie.

In het schooljaar 2014 is Geraldine van de Griend als coordinator van de Vooropleiding Hedendaagse Dans gestart met een talentontwikkelingsproject voor jonge dansers in de regio Brabant. Een opleiding waar jonge talenten vanaf groep 5 (basisschool) kunnen starten en aansluitend de middelbare school op het Rodenborch in Rosmalen 12 tot 15 uur dansles per week kunnen volgen!  

Talent uit de regio heeft hierdoor een springplank dichtbij huis aangereikt gekregen, voor verdere professionalisering van het dansvak in de regio. Meer informatie over het talentontwikkelingsproject: www.hedendaagsedans.nl 

 

Dans & Balletstudio Geraldine heeft twee leslocaties in de regio Den Bosch en Rosmalen. Wekelijks volgen vele amateurdansers de danslessen. Het dansaanbod bestaat uit klassiek ballet, jazz, modern, kidswing, kleuterswing en urban dance. Het docententeam bestaat momenteel uit 6 docenten. Sinds 2013 heeft Dans & Balletstudio Geraldine een eigen danszaal en hoofdlokatie in Hintham aan de Henri Bayensstraat 3.

In het kort

Dans & Balletstudio Geraldine staat voor:

 • Dansplezier, danstechniek en danseducatie
 • Prettige sfeer
 • Creativiteit
 • Professionaliteit
 • Danstalent en -ambities verwezenlijken
Dansplezier, danstechniek en danseducatie gaan hand in hand

Vorderingen maken geeft voldoening. Als je het leuk vindt om nieuwe danspassen en danscombinaties te leren ben je bij ons aan het goede adres. Net als bij andere sporten moet je je bij dans vaardigheden eigen maken. Dit vergt herhaling, inzet en geduld. Door onze enthousiaste en afwisselende manier van lesgeven, de diversiteit aan dansstijlen en verschillende type docenten is er voor iedereen een goede leskeuze mogelijk. Leerlingen die een keer per week  dansles volgen, krijgen bij ons net zoveel aandacht als de talenten die 5 keer per week komen dansen. Wij bieden een aanbod voor de enthousiaste amateurdanser tot en met de semi-professionele danser. 

Prettige sfeer

Een plezierige, vertrouwde sfeer vinden wij belangrijk. Daardoor kom je graag naar de les. De groepen zijn hecht en er is weinig verloop. Doordat veel leerlingen vele jaren op onze school blijven, en in sommige gevallen meerdere lesvormen per week volgen, wordt het niveau elk jaar beter. Mede door het fijne docententeam draagt dit bij aan de goede sfeer, continu├»teit van de lessen en is er voor elke leerling een passende dansstijl en een docent die aansluit bij de behoeftes en verwachtingen. 

Professioneel

Ballet en dans doceren is een vrij beroep. Als professionele dans- en balletstudio onderscheiden wij ons door actief te werken aan de hoogste kwaliteit danslessen in ons vakgebied dans. 

Dans & Balletstudio Geraldine is:

 • nationaal en internationaal gekwalificeerd, geregistreerd en erkend als professionele Dans & Balletstudio.
 • is 1 van de 5 scholen in Nederland die volledig bevoegd les geven in de Cecchetti-balletmethode.
 • geregistreerd en aangesloten bij de volgende vakorganisaties:
  • The Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD), grote befaamde internationale dansvakorganisatie
  • The Dutch Cecchetti Group
  • Nederlandse Bond voor Danskunstenaars (NBDK).

Goede docenten

Wij werken enkel met dansdocenten en stagiaires die een opleiding hebben gevolgd (of volgen een opleiding) bij een erkende dansvakschool. Voor didactiek, blessure preventie, EHBO en dansmethodiek volgen wij voortdurend bijscholings- en nascholingstrajecten. Wij geven enthousiast les volgens de nieuwste danstrends en dansmethodes.

Onze Dans & balletstudio is bovendien erkend en geregistreerd als opleidingsinstituut voor docenten bij Calibris. Onze dansdocenten begeleiden stagiaires van de Fontys dansacademie, Artez uit Arnhem en Codarts uit Rotterdam bij het verwezenlijken van hun droom tot dansdocent. Op deze manier houden wij verbinding met de eisen van de huidige dansacademies en dragen wij bij aan het professionaliseren van het vak dans. Onze docent Sandra Klijn is veelgevraagd lid voor auditiecommissies en geeft les op diverse dansacademies in het land. Deze kennis deelt zij graag met (aspirant) leerlingen, dansers en docenten van onze school.

Danstalent en -ambities verwezenlijken

Onze visie is om leerlingen op een verantwoorde manier de verschillende dans- en ballettechnieken aan te leren. Wij streven ernaar om het beste uit onze leerlingen zodat zij hun danstalent optimaal kunnen ontwikkelen.

Vooropleiding Hedendaagse Dans

Wij werken nauw samen met de Vooropleiding Hedendaagse Dans. Leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool en klas 1,2 en 3 van het voortgezet onderwijs, met voldoende ambitie en een bovengemiddeld danstalent kunnen wij dicht bij huis een professionele vooropleiding aanbieden, die gelijk staat aan de dansacademies in Nederland. De lessen worden gegeven door Sandra Klijn, ex danseres van het Nationale ballet, Scapino en Introdans. Met haar jarenlange podium- en werkervaring als danseres en docent is zij als geen ander in staat, om talent te herkennen en een solide basis te bieden. In combinatie en samenwerking met de klassieke balletexamens van Cecchetti draagt dit bij aan een hoog dans niveau. Deze vooropleiding is bedoeld voor talenten uit de regio Brabant, waarbij leerlingen van diverse regionale amateurscholen worden toegelaten. Het is een 'harde eis'  dat leerlingen van andere amateur dansscholen, bij hun eigen amateurschool dansen voor minimaal 3 uur per week. De amateur dansdocent wordt actief betrokken in een maatwerk plan voor de toegelaten leerling.

Selectieklassen

Daarnaast kunnen leerlingen vanaf  8 jaar deelnemen aan audities voor de selectieklassen. Leerlingen die graag optreden voor publiek kunnen zich heerlijk uitleven en blijven voldoende uitgedaagd!

Examens

Sinds 2002 organiseert Geraldine via de ISTD om het jaar balletexamens voor de klassieke dansleerlingen.

Vind je onze website leuk? Deel hem dan met je vrienden!